Livrarea GRATUITA pentru comenzi peste 50 RON!

De ce sa inlocuiesti acum scutecele normale cu scutece ecologice pentru copilul tau?

De ce sa inlocuiesti acum scutecele normale cu scutece ecologice pentru copilul tau?

August 29, 2018

Stiai ca nu toate scutecele sunt biodegradabile? Factorii biologici pot degrada doar scutecele ecologice si de fapt, contrar a ceea ce ne-am astepta, majoritatea scutecelor normale nu sunt deloc prietenoase cu mediul incojurator si il polueaza. Pentru a se descompune si a se reintoarce in natura, ele au nevoie de secole intregi, timp in care nu constituie pentru mediu decat un material toxic lasat la voia intamplarii.

Inainte de a se deprinde cu sezutul la olita, un bebeluș consuma aproximativ 7000 de scutece! Lucru pentru care nu este de mirare ca in tarile dezvoltate si în curs de dezvoltare ele au devenit a treia sursă de poluare daca e să ne referim doar la deseurile casnice.

Ce substanțe toxice contin scutecele normale?

Ca sa enumerăm doar cateva, scutecele sau asa cunoscutii pampersi, contin o cantitate deloc neglijabila de dioxina, o doză de ftalati si bineinteles, plastic. Iar daca aceste denumiri nu iti inspira niciun pericol, hai sa vedem cum afecteaza fiecare din cele trei substante mediul in care traim:

・Dioxina

Chiar daca nu in doze mari, specialistii au demonstrat ca scutecele bebelusilor contin dioxina. Aceasta este un compus chimic rezistent la degradare si foarte toxic. Odata ajunsa in corpul uman sau animal, ea are nevoie de multi ani pentru a se elimina si poate produce dereglari ale tiroidei, disfunctii ale aparatului reproducator, diabet si in final, cancer. Din fericire, la om intoxicarea cu dioxina nu se produce decat in urma consumului de carne provenita de la animal deja intoxicat. Dar din cauza faptului ca ea este o substanta inodora si incolora, greu de depistat, sansele ca un mamifer sau peste sa fie afectat de aceasta fara sa-ti poti da in vreun fel seama sunt mari!

・Ftalati

In cantitati semnificative, la producerea scutecelor pentru bebelusi sunt utilizati ftalatii, pe post de plastifianti. Ei sunt niste compusi chimici folositi la produsele din plastic pentru a le creste rezistenta, elasticitatea si chiar pentru a le face mai agreabile vizual, marindu-le transparenta. Insa, deoarece la fel ca si dioxina, ftalatii pot vatama sanatatea omului, se fac eforturi pentru ca acestia sa fie eliminati dintr-o serie de produse de uz casnic in tarile dezvoltate. Cu toate acestea, multe din brandurile de scutece de pe piata inca se bazeaza pe caracteristicile ftalatilor in fabricarea produselor lor si pentru a fi sigur ca scutecele bebelusului tau nu contin astfel de compusi nocivi, este recomandat sa folosesti doar scutece ecologice.

・Plastic

Este un lucru bine stiut faptul ca plasticul de orice fel este un poluant agresiv si pentru a mentine mediul curat, fabricile din intreaga lume ar trebui cu orice pret sa reduca producerea acestuia si folosirea lui. In plus, desi se considera ca reciclarea plasticului sau arderea lui sunt niste metode potrivite pentru a curata mediul de deseurile din palstic, prin prelucrare sau ardere la temperaturi mai mici de 1000°C, pe langa alte substante toxice, el elibereaza in atmosfera dioxina, compusul chimic cu efecte dezastruase despre care am amintit mai sus.

Care sunt alternativele la scutecele normale?

Ce alternative avem la pampersi? In ziua de azi este imposibil sa ne mai intoarcem la scutecele de bumbac pe care parintii si bunicii nostri le foloseau pentru bebelusii lor. Partea lor buna era faptul ca deseurile putea fi foarte simplu aruncate in toaleta, iar prin fierbere panza putea fi sterilizata si refolosita. Partea mai putin buna, tocmai cea care ne impiedica se le reintroducem in rutina crestirii unui bebelus, este viteza cu care se murdaresc comparata cu timpul relativ lung, necesar pentru curatare. Si mai mult, daca e sa ne gandim si la faptul ca orice spalare polueaza mai mult sau mai putin mediul din cauza detergentilor si a sapunului folosit, panzele de bumbac sunt o varianta demna de luat in calcul pentru o familie ce pune pret pe calitatea mediului inconjurator, dar nu cea mai buna.

Odata cu progresul tehnologic si descoperirea a noi moduri de a utiliza materiale naturale si nepoluante in viata de zi cu zi, au aparut si scutecele ecologice. Fabricate doar din materiale biodegradabile pe baza de plante si avand un interior absorbant din pulpa de lemn, ele se descompun si se transforma in ingrasamant natural, reintorcandu-se rapid in ciclul mediului inconjurator. Si pentru a nu rezolva o problema, cauzand alta, producatori de scutece ecologie renumiti la nivel international pentru solutiile practice si creative pe care le gasesc precum Seventh Generation, reusesc sa evite si amenintarea defrisarii folosind lemn doar din paduri certificate. Acestea sunt paduri verificate si evaluate de FSC (Forest Stewardship Council), o organizatie internationala care se ocupa cu administrarea padurilor evitand pagubele.

De asemenea, pentru a nu dauna in niciun fel mediului inconjurator, scutecele ecologice nu vin in orice fel de ambalaje, ci doar in pungi biodegradabile sau fabricate in totalitate din materiale reciclate. Si pentru ca un plus de atentie fata de mediu nu strica niciodata, Seventh Generation de exemplu, contribuie activ la protejarea animalelor salbatice in pericol de a fi afectate de poluarea mediului si degradarea habitatului natural si promoveaza acest lucru folosind ilustratii adorabile cu acestea printate pe scutecele.

Scutece normale, panza de bumbac sau scutece ecologice?

Un studiu independent desfasurat pe durata a trei ani de zile si sponzorizat de Government Environment Agency din Marea Britanie raspunde si la intrebarile scepticilor care inca pun in balanta avantajele scutecelor de panza, traditionale si reutilizabile, cele pe care intreaga omenire le folosea pana la aparitia variantei moderne si comode - pampersul. Scutecele ecologice, biodegradabile, reprezentand un concept foarte nou, care a castigat popularitate abia in ultimul deceniu, nu face obiectul studiului.

Studiul realizat de cercetatorii din Marea Britanie a inceput in anul 2002 si s-a incheiat in anul 2005, avand si o a doua etapa in care rezultatele obtinute in cea dintai perioada de cercetare s-au concretizat in concluzii pertinente. Scopul studiului, asa cum este el postat chiar pe pagina oficiala a guvernului britanic, nu este neaparat evidentierea celei mai bune metode de a pastra un bebelus curat, ci de a arata daca scutecele de panza sunt cu adevarat cel mai bun mod de a arata ca-ti pasa de mediu, sau nu. Iar rezultatele sunt cum nu se poate mai surprinzatoare.

Se pare ca pentru a produce mai putine daune mediului prin folosirea scutecelor de panza in detrimentul scutecelor normale, trebuie sa indeplinesti toate cerintele urmatoare concomitent:

・dupa spalare sa usuci la soare, pe sarma scutecele reutilizabile;

・sa nu folosesti niciodata uscatorul de rufe;

・sa folosesti la curatarea scutecelor doar electrocasnice din categoriile de consum A+ sau A++;

・sa mentii temperaturile de spalare sub 60°C ceea ce face scutecele imposibil de sterilizat;

・sa le speli doar când mașina de spălat s-a umplut, ceea ce implică sanitarizarea lor alături de alte haine, ceea ce contravine regulilor generale de igienă, sau sa le stochezi până se adună îndeajuns de multe pentru a umple o mașină de spălat - lucru, de asemenea, neigenic;

・sa reutilizezi scutecele nu doar pentru un bebeluș, ci mai mulți!

Nerespectarea tuturor cerințelor de mai sus duce la un grad de poluare al mediului comparabil cu cel provocat de scutecele normale - pambers care nu sunt biodegradabile .

De ce sa inlocuiesti acum orice alt tip de scutec cu scutece ecologice?

Cu rezultate ca cele de mai sus, nu este de mirare ca specialistii in domeniu s-au simtit responsabili si au facut tot posibilul sa gaseasca o solutie nepoluanta. Astfel, au luat nastere scutecele ecologice - cea mai buna metoda de a pastra in permanenta igiena bebelusului si a intregii familii, precum si de a-ti arata grija fata de mediul inconjurator.Lasă un comentariu

Comentariile vor trece prin procesul de aprobare, înainte de publicare.

1. Introducere

Această prezentare stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui site web (www.puffinaut.ro) şi cumpărarea produselor prin intermediul acestui site web (denumiţi în continuare „Termenii”). Vă rugăm să citiţi aceşti Termeni, Politica noastră privind modulele cookie şi Politica noastră de confidenţialitate înainte de utilizarea acestui site web.

Prin utilizarea acestui site web sau plasarea unei comenzi prin intermediul acestuia, consimţiţi să vă asumaţi obligaţii în temeiul acestor Termeni şi Politicilor de protecţie a datelor. Dacă nu sunteţi de acord cu toţi Termenii şi toate Politicile de protecţie a datelor, nu utilizaţi acest site web. Aceşti Termeni pot suferi modificări. Aveţi responsabilitatea de a îi citi cu regularitate, deoarece se vor aplica Termenii care sunt în vigoare în momentul utilizării acestui site web.

Dacă aveţi orice întrebare referitoare la Termeni sau la Politicile de confidențialitate, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: contact@puffinaut.ro 

2. Datele noastre

Vânzarea bunurilor prin intermediul acestei pagini web este desfăşurată sub numele de www.puffinaut.ro de către Puffin Astronaut SRL-D, societate cu următoarele detalii:
Sediul social: Jud. Rm. Vâlcea, Comuna Orlești, Str. Drumul Vinului Nr. 38
Cod de înregistrare fiscală: RO37310876
Nr. de ordine în registrul comerțului: J38/280/2017 din 30.03.2017
Capital social: 200 RON
Număr de telefon: 0734 180 455
Adresa de e- mail: contact@puffinaut.ro

Relația dvs. legală este cu entitatea Puffin Astronaut care operează Site-ul pe care îl vizitați și/sau prin care încheiați o tranzacție online, dacă nu se specifică în mod expres altfel în altă parte.

3. Informații privitoare la datele și vizitele dumneavoastră pe www.puffinaut.ro

Informaţiile sau datele cu caracter personal pe care ni le furnizaţi vor fi prelucrate în conformitate cu Politica noastră privind modulele cookie şi Politica noastră de confidenţialitate. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi consimţământul privind prelucrarea acestor informaţii şi date şi declaraţi că toate informaţiile şi datele pe care ni le-aţi furnizat sunt veridice şi exacte.

4. Informații privitoare la utilizarea site-ului nostru web

Prin utilizarea acestui site web şi/sau plasarea oricărei comenzi prin intermediul acestuia, vă obligaţi:

a. Să folosiţi acest site web exclusiv pentru a transmite întrebări legitime sau a efectua comenzi legitime.
b. Să nu efectuaţi nicio comandă falsă sau frauduloasă. În cazul în care avem motive întemeiate să credem că aţi efectuat o astfel de comandă, vom avea dreptul să anulăm comanda şi să informăm autorităţile competente.
c. Să ne furnizaţi o adresă de e-mail, o adresă poştală şi/sau alte date de contact corecte şi exacte. În egală măsură, consimţiţi să folosim aceste informaţii pentru a vă contacta în eventualitatea în care acest lucru este necesar (vedeţi Politica noastră de confidenţialitate).

În situația în care considerăm că această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a vă bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

Prin plasarea unei comenzi prin intermediul site-ului web, declaraţi că aveţi peste 18 ani şi că aveţi capacitatea legală de a încheia contracte ferme.

5. Informații privitoare la comandă


a. Toate comenzile de produse depind de disponibilitatea produselor respective. În acest sens, în eventualitatea în care apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă produsele nu se mai află în stoc, ne rezervăm dreptul de a vă informa cu privire la produse înlocuitoare de calitate şi valoare egale sau superioare, pe care le puteţi comanda. Dacă nu doriţi să comandaţi aceste produse înlocuitoare, vă vom rambursa orice sume de bani pe care le-aţi plătit.

b. Pentru a plasa o comandă, trebuie să urmaţi procedura online de cumpărare şi să daţi clic pe „Finalizare comandă”. După aceea, veţi primi un e-mail de la noi prin care se confirmă primirea comenzii dumneavoastră.Vă rugăm să reţineţi că acest lucru nu înseamnă că o comandă a fost acceptată, deoarece comanda dumneavoastră constituie o ofertă pe care ne-o faceţi cu privire la cumpărarea unuia sau a mai multor produse de la noi. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi, iar noi vom confirma acceptarea trimiţându-vă un al doilea e-mail de confirmare a expedierii produsului. 

c. Compania Puffin Astronaut SRL-D nu va putea fi facut responsabila pentru daune directe sau indirecte, precum si vatamari de orice natura rezultate din utilizarea produselor.

6. Informații privitoare la livrare

Termenul general de livrare este de 1-2 zile lucrătoare, dar poate ajunge de maxim 5 zile lucrătoare, socotit de la data confirmării comenzii dumneavoastră. Acest termen poate fi modificat din motive independente de voința noastră. Vă rugăm să reţineţi că nu livrăm în zilele de sâmbătă şi duminică, sau în zilele considerate sărbători naționale.
Dacă, dintr-un anumit motiv, nu putem respecta data de livrare, vă vom informa cu privire la această situaţie şi vă vom oferi opţiunea de a menţine comanda cu o nouă dată de livrare sau de a anula comanda cu rambursarea întregii sume plătite, dacă aceasta a fost plătită în avans.
În sensul prezenţilor Termeni, se consideră că „livrarea” a avut loc sau se consideră că a fost „livrată” comanda atunci când dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră intră în posesia fizică a bunurilor, lucru demonstrat de o semnătură de primire a comenzii la adresa de livrare convenită.
Produsele oferite pe acest site web sunt disponibile pentru livrare numai pe teritoriul României, prin intermediul societăților de curierat: DPD si Urgent Cargus

Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adaugată (TVA) inclusă, fiind finale, in functie de zona de livrare după cum urmează:

Pentru orice colet indiferent de valoare, greutate maximă 32 kg: GRATUIT indiferent de zona

Pentru colete cu greutăți peste 32 de kg, veți fi informat de către noi, printr-un e-mail sau apel telefonic, de costul transportului.


Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine societății de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de către noi dacă se va face dovada culpei curierului și vom fi înștiințați în termen de 24 ore de la primirea coletului.

7. Informații privitoare la preț și plată

Preţurile afişate pe site-ul nostru web includ TVA. Preţul fiecărui produs va fi cel menţionat periodic pe site-ul nostru web și va fi identic cu cel prezentat pe factură, preț la care se adaugă și costurile de livrare.
Preţurile se pot schimba în orice moment, însă nici o schimbare potenţială nu va afecta vreo comandă pentru care a fost trimisă deja o Confirmare a comenzii.
Plata produselor se efectuează prin următoarele modalități:

  • numerar/cash, la livrarea produsului
  • card debit/credit Visa/Visa Electron sau Mastercard/Maestro
  • cardurile de rate aferente băncilor Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Alpha Bank și BRD Finance

Ne desfăşurăm activitatea în moneda locală şi nu vom aplica niciun comision suplimentar şi nicio suprataxă. În cazul în care sumele retrase de pe cardul dumneavoastră de credit sau rambursate pe acesta diferă de preţul afişat la finalizarea comenzii sau de suma confirmată care urma să vă fie rambursată, contactaţi banca dumneavoastră pentru a primi mai multe informaţii referitoare la comisioanele bancare percepute pentru o astfel de tranzacţie.

8. Informații privitoare la Retururi


a. Vă acordăm un termen de 14 de zile lucrătoare de la data Confirmării de livrare pentru returnarea produselor, fără a furniza vreun motiv. Perioada de returnare va expira după 14 zile lucrătoare de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a bunurilor sau, în cazul în care o singură comandă conţine mai multe bunuri care sunt livrate separat, după 14 zile de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a ultimului bun. Pentru a vă exercita dreptul de returnare, puteţi înştiinţa Puffinaut, la numărul de telefon 0734 180 455, prin trimiterea unui e-mail la contact@puffinaut.ro sau scriindu-ne prin intermediul formularului de contact, cu privire la decizia dumneavoastră de a returnare. Pentru a nu depăşi termenul limită pentru retragere, este suficient să ne trimiteţi mesajul dumneavoastră privind exercitarea dreptului dumneavoastră de retragere înainte de expirarea termenului de retragere. Dacă doriți să returnați produse, vă vom rambursa plata primită de la dumneavoastră pentru acestea, în termen de cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul Contract. Vă vom rambursa sumele utilizând aceeaşi metodă de plată pe care aţi utilizat-o dumneavoastră pentru tranzacţia iniţială. Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veţi furniza dovezi că aţi trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi. Costurile directe cu returnarea produselor, vor fi suportate integral de dumneavoastră. Acestea vor putea fi returnate doar prin curierul prin care ati primit comanda.

b. Dreptul dumneavoastră de a returna o comandă se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi condiţie în care le-aţi primit. Vă rugăm să returnaţi orice produs folosind sau incluzând ambalajul său original. Trebuie să ne trimiteţi şi toate cutiile, etichetele, instrucţiunile/documentele (dacă există) şi ambalajele originale împreună cu produsul returnat. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după deschidere, dacă nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecinţă, ar trebui să aveţi grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră. Atunci când returnaţi un produs sau mai multe produse prin intermediul curierului, trebuie să ne anunțați în prealabil, să ne oferiți numărul de tracking pentru a putea aștepta și urmări comanda, corespunzător. Trebuie să trimiteţi produsul în acelaşi colet primit, urmând instrucţiunile din secţiunea „Politică Retur” din cadrul acestui site web. Vom analiza integral produsul returnat şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există).

c. În cazul în care consideraţi că produsul nu este conform cu prodosul afișat pe site-ul web în momentul livrării, trebuie să ne contactaţi imediat prin intermediul formularului nostru web, sau e-mail şi să furnizaţi datele despre produs şi deteriorarea pe care o prezintă. Puteţi returna produsul folosind ca mijloc, serviciul de curierat prin care ati primit comanda. Odată ce primim produsul returnat, îl vom analiza integral şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se înlocui produsul sau de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există) printr-un e-mail, într-o perioadă rezonabilă de timp. Rambursarea sau înlocuirea va avea loc cât mai curând cu putinţă şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care v-am confirmat printr- un e-mail că aveţi dreptul la o rambursare sau înlocuire pentru produsul neconform. În cazul în care produsele prezintă orice defect, vă vom rambursa contravaloarea integrală a acestora, precum şi costurile de livrare suportate de dumneavoastră pentru primirea produselor respective. Vă vom rambursa întotdeauna toate sumele folosind aceeaşi metodă utilizată de dumneavoastră pentru a efectua plata.
Această prevedere nu vă afectează drepturile legale prevăzute de reglementările în vigoare.

9. Drepturile de autor(Copyright)

Întregul conținut al site-ului www.puffinaut.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea Puffin Astronaut SRL-D sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul www.puffinaut.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Acest lucru nu vă împiedică să utilizaţi acest site web în măsura în care este necesar să faceţi o copie a datelor oricărei comenzi sau ale Termenilor. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail contact@puffinaut.ro.

10. Viruși, hacking și alte infracțiuni cibernetice

Nu este permis să faceţi abuz de acest site web introducând în mod deliberat viruşi, cai troieni, viermi, bombe logice sau orice alt material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic. Este interzis să efectuaţi orice încercare de a avea acces neautorizat la acest site web, la serverul care găzduieşte acest site sau la orice alt server, computer sau bază de date asociată cu site-ul nostru web. Vă asumaţi obligaţia de a nu ataca acest site web prin intermediul unui atac de tip „refuz de serviciu” sau al unui atac de tip „refuz de serviciu” distribuit.
Prin încălcarea acestei prevederi puteţi comite o infracţiune în temeiul reglementărilor aplicabile. Vom raporta orice astfel de încălcare autorităţii competente de aplicare a legii şi vom coopera cu autoritatea corespunzătoare pentru a face cunoscută identitatea hackerului. De asemenea, în eventualitatea unei astfel de încălcări, dreptul dumneavoastră de a utiliza acest site web va înceta imediat.
Nu ne asumăm nicio răspundere pentru nicio pierdere sau daună cauzată de un atac de tip „refuz de serviciu”, virus sau orice alt software sau material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic pentru computerul, echipamentele, datele sau materialele dumneavoastră ca urmare a utilizării acestui site web sau a descărcării conţinutului acestuia sau al altor site-uri web spre care vă redirecţionează acest site web.

11. Modificarea Termenilor

Avem dreptul de a revizui şi modifica aceşti Termeni în mod ocazional. Vă veţi supune politicilor şi Termenilor în vigoare în momentul în care utilizaţi acest site web sau comandaţi produse de la noi, cu excepţia situaţiei în care se solicită aplicarea vreunei schimbări a acestor politici, Termeni sau a Declaraţiei de confidenţialitate prin lege sau de către o autoritate guvernamentală, caz în care orice potenţială modificare se va aplica şi în cazul comenzilor plasate anterior de către dumneavoastră.