Livrarea GRATUITA pentru comenzi peste 50 RON!

Întrebări și Răspunsuri

Opțiuni de plată

Care sunt opțiunile prin care pot să plătesc comanda?

Comanda se poate plăti în următoarele moduri:

 • numerar/cash către curier în momentul livrării produsului
 • card debit/credit Visa/Visa Electron sau Mastercard/Maestro
 • cardurile de rate aferente băncilor Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Alpha Bank și BRD Finance
Pot comanda un produs și prin telefon?

Momentan, acceptăm comenzi doar online.

Plata făcuta cu cardul este sigură?

Plata cu cardul este realizată prin intermediul mobilPay, care garantează securitatea plăților, folosind mediul de tranzactionare 3D Secure. 

Cum o să îmi apară tranzacția făcută cu cardul pe extrasul de cont?

Plata făcută pe site-ul nostru cu cardul este procesată prin mobilPay și va include cuvintele MOBILPAY pe extrasul de cont. 

Cum procedez dacă primesc mesaj de eroare la inițierea plății?

În funcție de mesajul de eroare, poți încerca să efectuezi plata încă o dată sau ne poți contacta în vederea rezolvării erorii.

Îmi trebuie cont ca sa pot sa plasez o comandă?

Nu este nevoie să ai cont pentru a plasa o comandă, dar îți recomandăm să îți creezi unul pentru a îți ușura vizitele următoare și pentru a verifica statusului comenzii.  Ușor și simplu!


Livrare
Cum se face livrarea?

Livrarea va fi efectuată prin intermediul serviciul de curierat DPD sau Urgent Cargus. Preluarea coletelor pentru produsele comandate va fi efectuată de către curier în ziua lucrătoare următoare. Termenul de livrare este estimativ de 1-2 zile lucrătoare de la preluarea acestuia, dar poate ajunge maxim de 5 zile lucrătoare. 

Cât costă livrarea?

Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adaugată (TVA) inclusă, fiind finale, in functie de zona de livrare după cum urmează:

 • Pentru comenzi peste 50 RON, greutate maximă 32 kg: GRATUIT indiferent de zona
 • Pentru comenzi sub 50 RON: 
  • 10 RON - pentru zona 0
  • tarif zona 0 + 25 RON - pentru zona 1
  • tarif zona 0 + 55 RON - pentru zona 2
 • Zona 0:  2499 de localitati fara taxe suplimentare
 • Zona 1: 20-50 km fata de depozitele serviciilor de curierat
 • Zona 2: >50 km fata de depozitele serviciilor de curierat

Descarcati lista de localitati apasand pe acest link cu zonele de livrare

  Pentru colete cu greutăți peste 32 de kg, veți fi informat de către noi, printr-un e-mail sau apel telefonic, de costul transportului.

  Când se face livrarea? Sunt incluse weekendurile si sărbătorile legale?

  Livrarea va fi efectuată de către curier în intervalul orar 9-17, doar în zilele lucrătoare. Nu se vor efectua livrări în weekenduri și de sărbători legale.

  De ce nu functioneaza tracking number-ul?

  În general, poate dura în jur de 24 de ore ca numărul sa fie actualizat pe site-ul curierului. Dacă nu apare nici o informație după 24 de ore, te rugăm să ne contactezi pentru a te putea ajuta.

  Pot să ridic produsul în loc să fie livrat?

  Toate produsele vor fi livrate de către curier. Momentan, nu există posibilitatea de a fi ridicate personal.


  Comandă
  Cum știu dacă am plasat comanda cu succes?

  La finalizarea comenzii, vei vedea pe ecran un mesaj ce va afișa rezultatul tranzacției tale. De asemenea, pentru fiecare comandă realizată cu succes, vei primi un email cu detaliile acesteia.

  Cum urmăresc statusul comenzii?

  Pentru fiecare comandă ralizată cu succes, vei primi un email ce va conține tracking number. Acest număr va putea fi folosit pe pagina curierului care transmite comanda, pentru a putea observa statusul acesteia.

  Pot să modific sau să anulez o comandă?

  O comandă se poate modifica sau anula, dacă aceasta nu a fost încă procesată și expediată. Din acest motiv, te rugăm sa ne contacteazi în maxim 24 de ore de când ai plasat comanda. Te sfătuim sa folosești procesul de Retur sau să refuzi livrarea, pentru cazul în care dorești să anulezi o comandă ce este deja în curs de livrare.

  Dacă un produs nu mai este pe stoc, mai pot să îl comand?

  Dacă ți-a plăcut un produs și nu ai apucat să îl comanzi, te rugăm sa ne trimiți un mail cu acesta. Pentru că numarul de produse de la furnizori este limitat, dacă se vor strânge suficiente cereri, îl vom readuce în stoc.


  Produse
  De ce ar trebui sa cumpăr produse organice pentru copilul meu?

  Produsele organice sunt cele mai potrivite pentru copii, dar și pentru adulți deoarece:
  - sunt produse bio, fără chimicale, pesticide și fără vopseluri toxice
  - sunt fine la atingere, bumbacul fiind prelucrat cu mare grijă
  - reprezintă o opțiune sănătoasă pentru îmbrăcăminte
  - au trecut prin procese riguroase de testare și certificări pentru a garanta siguranța lor
  - au un impact redus asupra mediului: cultivarea bumbacului organic nu afectează solul, are un impact scăzut asupra aerului și folosește mai puțină apă decât bumbacul convențional

  Ce fel de materiale sunt folosite in produsele oferite?

  Materialele folosite diferă de la furnizor la furnizor, dar in general acestea sunt produse bio, fără elemente toxice, fiind potrivite pentru bebeluși dar și pentru copii sau adulți. Pentru mai multe detalli, fiecare produs va avea afișat în descriere compoziția materialelor, exemplu: bumbac organic.

  Cum întrețin produsele?

  Hainele sunt recomandate a fi spălate cu apă la temperaturi joase, fără a folosi înălbitor.
  Jucăriile din tricotaj sunt recomandate a fi spălate manual cu apă la temperaturi joase, iar cele din lemn pot fi șterse cu o cârpă curată și dezinfectant pentru jucării.

  Cum găsesc mărimea potrivită?

  Fiecare produs va afișa mărimile disponibile, iar pentru bebeluși acestea vor fi în funcție de vârstă fiind ușor de ales mărimea potrivită. Poți de asemenea să găsești aici un ghid pentru mărimi detaliat.


  Retur
  Cum pot să returnez un produs?

  Pentru detalii referitoare la returnarea unui produs, te rugăm să urmărești pasii expuși aici. Este un proces foarte simplu!

  Pot să schimb un produs cu un altul?

  Este posibil să schimbi un produs cu altul urmând aceiași pași ca la Retur. Se vor aplica aceleași condiții și costuri. Pentru noul produs, va trebui să inițiezi o comandă nouă.

  Pe cine contactez pentru a returna un produs?

  Pentru a returna un produs, te rugăm să ne trimiți un email pe adresa contact@puffinaut.ro sau să folosești formul de contact de aici în care să menționezi numărul comenzii inițiale pe care l-ați primit prin e-mail de la noi când ați plasat comanda.

  În cât timp pot returna un produs?

  Un produs poate fi returnat în maxim 14 zile lucrătoare de la data confirmării de livrare a acestuia.

  Care este costul pentru a returna un produs?

  Costurile directe cu returnarea produselor, vor fi suportate integral de dumneavoastră.

  În cât timp o să primesc banii înapoi?

  Suma corespunzătoare va fi rambursată în termen de maxim 14 zile de când ați informat asupra returnării. Vă rugăm să luați în considerare faptul că poate să mai dureze între 2-10 zile lucrătoare ca suma să ajungă la dumneavostră, în funcție de banca pe care o folosiți.


  Contul meu
  Cum imi fac cont?

  Pentru a îți face cont, te rugăm sa apeși pe Intră în cont, în colțul stânga sus al paginii. Pe următoarea pagina, trebuie doar să mai apeși Creează cont, și să completezi detaliile tale.

  Cum procedez daca nu mă pot loga în cont?

  Dacă nu te poți loga în cont, poate fi din două motive:
  1. Email-ul este incorect - te rugăm sa verifici detaliile introduse, iar dacă încă nu te poți loga, te rugăm să ne contactezi pntru a te putea ajuta.
  2. Parola este incorectă - te rugăm să ne contactezi pentru a te putea ajuta, sau poți folosi optiunea de Forgot password ce îți va trimite un email pentru resetarea parolei.


  Întrebări generale
  Cum și când pot lua legătura cu voi dacă am întrebări?

  Ne poți contacta astfel:
  - folosind pagina Contactează-ne
  - ne poți scrie la adresa de email: contact@puffinaut.ro
  - ne poți da un telefon la: 0734 180 455
  Vei primi un răspuns în maxim 48 de ore, programul de lucru fiind urmatorul: Luni-Vineri: 10.30 - 18.30
  Sâmbata și Duminica sunt zile petrecute în familie

  Aveti showroom?

  Momentan, avem doar prezență online.

  1. Introducere

  Această prezentare stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui site web (www.puffinaut.ro) şi cumpărarea produselor prin intermediul acestui site web (denumiţi în continuare „Termenii”). Vă rugăm să citiţi aceşti Termeni, Politica noastră privind modulele cookie şi Politica noastră de confidenţialitate înainte de utilizarea acestui site web.

  Prin utilizarea acestui site web sau plasarea unei comenzi prin intermediul acestuia, consimţiţi să vă asumaţi obligaţii în temeiul acestor Termeni şi Politicilor de protecţie a datelor. Dacă nu sunteţi de acord cu toţi Termenii şi toate Politicile de protecţie a datelor, nu utilizaţi acest site web. Aceşti Termeni pot suferi modificări. Aveţi responsabilitatea de a îi citi cu regularitate, deoarece se vor aplica Termenii care sunt în vigoare în momentul utilizării acestui site web.

  Dacă aveţi orice întrebare referitoare la Termeni sau la Politicile de confidențialitate, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: contact@puffinaut.ro 

  2. Datele noastre

  Vânzarea bunurilor prin intermediul acestei pagini web este desfăşurată sub numele de www.puffinaut.ro de către Puffin Astronaut SRL-D, societate cu următoarele detalii:
  Sediul social: Jud. Rm. Vâlcea, Comuna Orlești, Str. Drumul Vinului Nr. 38
  Cod de înregistrare fiscală: RO37310876
  Nr. de ordine în registrul comerțului: J38/280/2017 din 30.03.2017
  Capital social: 200 RON
  Număr de telefon: 0734 180 455
  Adresa de e- mail: contact@puffinaut.ro

  Relația dvs. legală este cu entitatea Puffin Astronaut care operează Site-ul pe care îl vizitați și/sau prin care încheiați o tranzacție online, dacă nu se specifică în mod expres altfel în altă parte.

  3. Informații privitoare la datele și vizitele dumneavoastră pe www.puffinaut.ro

  Informaţiile sau datele cu caracter personal pe care ni le furnizaţi vor fi prelucrate în conformitate cu Politica noastră privind modulele cookie şi Politica noastră de confidenţialitate. Prin utilizarea acestui site web, vă exprimaţi consimţământul privind prelucrarea acestor informaţii şi date şi declaraţi că toate informaţiile şi datele pe care ni le-aţi furnizat sunt veridice şi exacte.

  4. Informații privitoare la utilizarea site-ului nostru web

  Prin utilizarea acestui site web şi/sau plasarea oricărei comenzi prin intermediul acestuia, vă obligaţi:

  a. Să folosiţi acest site web exclusiv pentru a transmite întrebări legitime sau a efectua comenzi legitime.
  b. Să nu efectuaţi nicio comandă falsă sau frauduloasă. În cazul în care avem motive întemeiate să credem că aţi efectuat o astfel de comandă, vom avea dreptul să anulăm comanda şi să informăm autorităţile competente.
  c. Să ne furnizaţi o adresă de e-mail, o adresă poştală şi/sau alte date de contact corecte şi exacte. În egală măsură, consimţiţi să folosim aceste informaţii pentru a vă contacta în eventualitatea în care acest lucru este necesar (vedeţi Politica noastră de confidenţialitate).

  În situația în care considerăm că această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a vă bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

  Prin plasarea unei comenzi prin intermediul site-ului web, declaraţi că aveţi peste 18 ani şi că aveţi capacitatea legală de a încheia contracte ferme.

  5. Informații privitoare la comandă


  a. Toate comenzile de produse depind de disponibilitatea produselor respective. În acest sens, în eventualitatea în care apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă produsele nu se mai află în stoc, ne rezervăm dreptul de a vă informa cu privire la produse înlocuitoare de calitate şi valoare egale sau superioare, pe care le puteţi comanda. Dacă nu doriţi să comandaţi aceste produse înlocuitoare, vă vom rambursa orice sume de bani pe care le-aţi plătit.

  b. Pentru a plasa o comandă, trebuie să urmaţi procedura online de cumpărare şi să daţi clic pe „Finalizare comandă”. După aceea, veţi primi un e-mail de la noi prin care se confirmă primirea comenzii dumneavoastră.Vă rugăm să reţineţi că acest lucru nu înseamnă că o comandă a fost acceptată, deoarece comanda dumneavoastră constituie o ofertă pe care ne-o faceţi cu privire la cumpărarea unuia sau a mai multor produse de la noi. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi, iar noi vom confirma acceptarea trimiţându-vă un al doilea e-mail de confirmare a expedierii produsului. 

  c. Compania Puffin Astronaut SRL-D nu va putea fi facut responsabila pentru daune directe sau indirecte, precum si vatamari de orice natura rezultate din utilizarea produselor.

  6. Informații privitoare la livrare

  Termenul general de livrare este de 1-2 zile lucrătoare, dar poate ajunge de maxim 5 zile lucrătoare, socotit de la data confirmării comenzii dumneavoastră. Acest termen poate fi modificat din motive independente de voința noastră. Vă rugăm să reţineţi că nu livrăm în zilele de sâmbătă şi duminică, sau în zilele considerate sărbători naționale.
  Dacă, dintr-un anumit motiv, nu putem respecta data de livrare, vă vom informa cu privire la această situaţie şi vă vom oferi opţiunea de a menţine comanda cu o nouă dată de livrare sau de a anula comanda cu rambursarea întregii sume plătite, dacă aceasta a fost plătită în avans.
  În sensul prezenţilor Termeni, se consideră că „livrarea” a avut loc sau se consideră că a fost „livrată” comanda atunci când dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră intră în posesia fizică a bunurilor, lucru demonstrat de o semnătură de primire a comenzii la adresa de livrare convenită.
  Produsele oferite pe acest site web sunt disponibile pentru livrare numai pe teritoriul României, prin intermediul societăților de curierat: DPD si Urgent Cargus

  Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adaugată (TVA) inclusă, fiind finale, in functie de zona de livrare după cum urmează:

  Pentru orice colet indiferent de valoare, greutate maximă 32 kg: GRATUIT indiferent de zona

  Pentru colete cu greutăți peste 32 de kg, veți fi informat de către noi, printr-un e-mail sau apel telefonic, de costul transportului.


  Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine societății de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de către noi dacă se va face dovada culpei curierului și vom fi înștiințați în termen de 24 ore de la primirea coletului.

  7. Informații privitoare la preț și plată

  Preţurile afişate pe site-ul nostru web includ TVA. Preţul fiecărui produs va fi cel menţionat periodic pe site-ul nostru web și va fi identic cu cel prezentat pe factură, preț la care se adaugă și costurile de livrare.
  Preţurile se pot schimba în orice moment, însă nici o schimbare potenţială nu va afecta vreo comandă pentru care a fost trimisă deja o Confirmare a comenzii.
  Plata produselor se efectuează prin următoarele modalități:

  • numerar/cash, la livrarea produsului
  • card debit/credit Visa/Visa Electron sau Mastercard/Maestro
  • cardurile de rate aferente băncilor Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Alpha Bank și BRD Finance

  Ne desfăşurăm activitatea în moneda locală şi nu vom aplica niciun comision suplimentar şi nicio suprataxă. În cazul în care sumele retrase de pe cardul dumneavoastră de credit sau rambursate pe acesta diferă de preţul afişat la finalizarea comenzii sau de suma confirmată care urma să vă fie rambursată, contactaţi banca dumneavoastră pentru a primi mai multe informaţii referitoare la comisioanele bancare percepute pentru o astfel de tranzacţie.

  8. Informații privitoare la Retururi


  a. Vă acordăm un termen de 14 de zile lucrătoare de la data Confirmării de livrare pentru returnarea produselor, fără a furniza vreun motiv. Perioada de returnare va expira după 14 zile lucrătoare de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a bunurilor sau, în cazul în care o singură comandă conţine mai multe bunuri care sunt livrate separat, după 14 zile de la data în care dumneavoastră intraţi sau o parte terţă desemnată de dumneavoastră, alta decât curierul, intră în posesia fizică a ultimului bun. Pentru a vă exercita dreptul de returnare, puteţi înştiinţa Puffinaut, la numărul de telefon 0734 180 455, prin trimiterea unui e-mail la contact@puffinaut.ro sau scriindu-ne prin intermediul formularului de contact, cu privire la decizia dumneavoastră de a returnare. Pentru a nu depăşi termenul limită pentru retragere, este suficient să ne trimiteţi mesajul dumneavoastră privind exercitarea dreptului dumneavoastră de retragere înainte de expirarea termenului de retragere. Dacă doriți să returnați produse, vă vom rambursa plata primită de la dumneavoastră pentru acestea, în termen de cel mult 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul Contract. Vă vom rambursa sumele utilizând aceeaşi metodă de plată pe care aţi utilizat-o dumneavoastră pentru tranzacţia iniţială. Fără a aduce atingere celor de mai sus, putem amâna rambursarea până când vom primi înapoi bunurile sau până când veţi furniza dovezi că aţi trimis înapoi bunurile, oricare dintre acestea intervine mai întâi. Costurile directe cu returnarea produselor, vor fi suportate integral de dumneavoastră. Acestea vor putea fi returnate doar prin curierul prin care ati primit comanda.

  b. Dreptul dumneavoastră de a returna o comandă se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi condiţie în care le-aţi primit. Vă rugăm să returnaţi orice produs folosind sau incluzând ambalajul său original. Trebuie să ne trimiteţi şi toate cutiile, etichetele, instrucţiunile/documentele (dacă există) şi ambalajele originale împreună cu produsul returnat. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul a fost folosit după deschidere, dacă nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecinţă, ar trebui să aveţi grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră. Atunci când returnaţi un produs sau mai multe produse prin intermediul curierului, trebuie să ne anunțați în prealabil, să ne oferiți numărul de tracking pentru a putea aștepta și urmări comanda, corespunzător. Trebuie să trimiteţi produsul în acelaşi colet primit, urmând instrucţiunile din secţiunea „Politică Retur” din cadrul acestui site web. Vom analiza integral produsul returnat şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există).

  c. În cazul în care consideraţi că produsul nu este conform cu prodosul afișat pe site-ul web în momentul livrării, trebuie să ne contactaţi imediat prin intermediul formularului nostru web, sau e-mail şi să furnizaţi datele despre produs şi deteriorarea pe care o prezintă. Puteţi returna produsul folosind ca mijloc, serviciul de curierat prin care ati primit comanda. Odată ce primim produsul returnat, îl vom analiza integral şi vă vom informa cu privire la dreptul de a vi se înlocui produsul sau de a vi se rambursa contravaloarea (dacă acesta există) printr-un e-mail, într-o perioadă rezonabilă de timp. Rambursarea sau înlocuirea va avea loc cât mai curând cu putinţă şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care v-am confirmat printr- un e-mail că aveţi dreptul la o rambursare sau înlocuire pentru produsul neconform. În cazul în care produsele prezintă orice defect, vă vom rambursa contravaloarea integrală a acestora, precum şi costurile de livrare suportate de dumneavoastră pentru primirea produselor respective. Vă vom rambursa întotdeauna toate sumele folosind aceeaşi metodă utilizată de dumneavoastră pentru a efectua plata.
  Această prevedere nu vă afectează drepturile legale prevăzute de reglementările în vigoare.

  9. Drepturile de autor(Copyright)

  Întregul conținut al site-ului www.puffinaut.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea Puffin Astronaut SRL-D sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul www.puffinaut.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Acest lucru nu vă împiedică să utilizaţi acest site web în măsura în care este necesar să faceţi o copie a datelor oricărei comenzi sau ale Termenilor. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail contact@puffinaut.ro.

  10. Viruși, hacking și alte infracțiuni cibernetice

  Nu este permis să faceţi abuz de acest site web introducând în mod deliberat viruşi, cai troieni, viermi, bombe logice sau orice alt material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic. Este interzis să efectuaţi orice încercare de a avea acces neautorizat la acest site web, la serverul care găzduieşte acest site sau la orice alt server, computer sau bază de date asociată cu site-ul nostru web. Vă asumaţi obligaţia de a nu ataca acest site web prin intermediul unui atac de tip „refuz de serviciu” sau al unui atac de tip „refuz de serviciu” distribuit.
  Prin încălcarea acestei prevederi puteţi comite o infracţiune în temeiul reglementărilor aplicabile. Vom raporta orice astfel de încălcare autorităţii competente de aplicare a legii şi vom coopera cu autoritatea corespunzătoare pentru a face cunoscută identitatea hackerului. De asemenea, în eventualitatea unei astfel de încălcări, dreptul dumneavoastră de a utiliza acest site web va înceta imediat.
  Nu ne asumăm nicio răspundere pentru nicio pierdere sau daună cauzată de un atac de tip „refuz de serviciu”, virus sau orice alt software sau material care este rău intenţionat sau dăunător din punct de vedere tehnologic pentru computerul, echipamentele, datele sau materialele dumneavoastră ca urmare a utilizării acestui site web sau a descărcării conţinutului acestuia sau al altor site-uri web spre care vă redirecţionează acest site web.

  11. Modificarea Termenilor

  Avem dreptul de a revizui şi modifica aceşti Termeni în mod ocazional. Vă veţi supune politicilor şi Termenilor în vigoare în momentul în care utilizaţi acest site web sau comandaţi produse de la noi, cu excepţia situaţiei în care se solicită aplicarea vreunei schimbări a acestor politici, Termeni sau a Declaraţiei de confidenţialitate prin lege sau de către o autoritate guvernamentală, caz în care orice potenţială modificare se va aplica şi în cazul comenzilor plasate anterior de către dumneavoastră.